Stockholm storsatsar – ska bygga 10.000 laddutag

Stockholm Parkering storsatsar. Laddinfrastrukturen i Stockholms stad kommer att utökas med 10 000 laddutag.

Annons
Annons

Nu ska det byggas nya laddstolpar i Stockholm och många blir det. Sammanlagt kommer det att byggas 10 000 laddutag på fyra år i huvudstaden.

Det är det kommunala bolaget Stockholm Parkering som ligger bakom upphandlingen tillsammans med ett flertal bostadsföretag; Stockholmshem, Familjebostäder, SISAB samt Svenska Bostäder.

Redan nu finns det sammanlagt 5 000 laddutag, enligt Stockholms Parkering, som täcker hälften av de parkeringar som företaget äger. Ambitionen är att varje enskild parkeringsplats ska ha tillgång till en laddstolpe. Stockholm Parkering ska även stödja de övriga bolagen med utbyggnaden av laddstolpar.

Stora ambitioner framåt

Stockholms stad har stora planer när det gäller utbyggnaden av laddinfrastrukturen, något som mer eller mindre är nödvändigt med tanke på den alltmer påtagliga elektrifieringen. Redan under slutet av nästa år vill man att runt en fjärdedel (20,30 procent) av de parkeringsplatser som finns ska ha laddstolpar.

– Stockholm Parkering har aktivt installerat laddare sedan 2009 och har nu ladduttag på hälften av de parkeringsplatser vi äger själva, motsvarande 5 000 ladduttag och har inlett arbetet mot 100 procent laddplatser, säger Christian Rockberger, vd för Stockholm Parkering.

Tidigare i år klubbade också Stockholms blågröna styre igenom ett krav på laddboxar för alla hyresgäster i staden.

Annons
Annons
Rulla till toppen