Volvos ägare Geely introducerar ny eldriven pickup

Under tisdagen introducerades Radar RD6, en eldriven pickup byggd av kinesiska Geely.

Volvos ägare Geely introducerar ny eldriven pickup
Geely presenterar nya Radar RD6.

Den kinesiska tillverkaren Geely presenterar ett nytt märke Radar. Fösta modellen blir en pickup kallad RD6.

Den elektriska pickupen är svaret på den allt växande efterfrågan från Shanghais invånare, vars intresse för utomhusaktiviteter och friluftsliv, så som camping ökat efter coronapandemin.

Pickupen RD6 visades under tisdagen. Bilens pris har inte avslöjats, men det vi vet är att den kommer att ha en räckvidd på mer än 600 kilometer.

För närvarande är pickups sällsynta i Kina och används mest av bönder. De är just nu förbjudna från de flesta stadsvägar, men förbudet håller sakta men säkert på att försvinna.

Radars VD Ling Shiquan tror starkt på pickupbilar fram över.

– Fler människor eftersträvar en hälsosam livsstil med fler utomhusaktiviteter. Samtidigt lättas restriktionerna för pickupbilar i städerna. Dessa förändringar ökar tillväxten av pickupbilar.

Naturligtvis vill Geely ta sig in på den amerikanska marknaden med sin nya elbil, eftersom pickupbilar är enormt eftertraktade i just USA.

Frågan som kvarstår är huruvida Volvo också har planer på att bygga en eldriven pickup. Svenska tillverkaren vill också växa i USA, så en pickup från Volvo kanske inte är allt för långt ifrån verkligheten. Fortsättningsvis med tanke på att det ser ljusare ut för pickups i Kina så kan även den marknaden vara av intresse för Volvo. 

Volvo borde bygga en eldriven pickup!
Ja
696
75
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.