Officiellt: BYD börjar säljas i Sverige i oktober av Hedin Bil

I oktober öppnas den första BYD-bilhallen i Sverige i regi av Hedin Bil.

Officiellt: BYD börjar säljas i Sverige i oktober av Hedin Bil

Sedan ett år tillbaka har kinesiska BYD sålts i Norge. Nu är det snart dags för märket att göra entré i Sverige och Tyskland. Det sker i regi av Hedin Mobility Group (Hedin Bil) som ska öppna så kallade i "BYD pioneering stores" med start i oktober.

Den första svenska butiken hamnar i Stockholm och leveranserna drar igång redan årets fjärde kvartal.

BYD (Build Your Dream) är inget nytt företag. Bara under det första halvåret 2022 tillverkade de 641 350 personbilar. De gör även elbussar och lastbilar, men de kommer inte att säljas av Hedin Bil.

Elsuven BYD Tang EV med 528 km WLTP-räckvidd säljs redan i Norge.

– Vi tror att timingen är perfekt för att möta konsumenternas efterfrågan på mer miljövänliga lösningar, säger Michael Shu, chef för BYD Europe.

Fysiska butiker räcker inte i dag. Därför kommer en svensk webbplats med adress www.bydauto.se att öppnas inom en månad.

 – Vi är stolta över att inleda detta partnerskap med BYD och över möjligheten att representera ett så banbrytande varumärke. Detta understryker Hedin Mobility Groups ambitioner att vara en bidragande kraft i elektrifieringen av den europeiska bilparken, säger Anders Hedin, VD för Hedin Mobility Group.

Jag vill provköra en BYD!
Ja
232
96
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.