Kolla in videon som Teslas advokater försöker stoppa

Tesla vill stoppa en film som visar hur en Model 3 vid upprepade försök missar att nödbromsa när ett barn går över gatan.

Annons
Annons

Miljardären och IT-ingenjören Dan O’Dowd menar att många IT-system är osäkra och pekar särskilt ut Teslas autonoma teknik. Han driver en intensiv kampanj för att stoppa systemet som kallas ”Total självkörningsförmåga”.

I två videos har Dan O’Dowd visat hur systemet gång på gång missar att undvika olyckor. I den senaste filmen visas hur en Tesla Model 3 gång på gång missar att bromsa för ett barn på körbanan.

Den nya videon har retat upp Tesla. De har nu givit i uppdrag åt sina advokater att försöka stoppa filmen, uppger The Washington Post.

Teslas biträdande chefsjurist Dinna Eskin skriver att ”testerna missbrukar och ger en felaktig bild av funktionerna hos Teslas teknologi”.

Dan O’Dowd tycker att brevet från advokaterna är patetiskt och gnälligt, särskilt som ursprunget är Elon Musk – en man som säger sig förespråka det fria ordet.

Även andra än Tesla menar att testet är felaktigt. Electric skriver att systemet inte var aktiverat vid testtillfället.

Tesla hävdar inte att systemet ”Total självkörningsförmåga” är färdigutvecklat, även om det säljs till kunderna. I stället är kunderna en del av beta-testningen. Musk har sagt att autopilot är ”otvetydigt säkrare” än vanlig körning.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen