Volkswagen Golf kan bli elbil – igen

Varumärken har ett värde, särskilt om det är så etablerat som "Golf". Därför överväger Volkswagen att ännu en gång göra en elbil som kallas Golf.

Volkswagen Golf kan bli elbil – igen
Volkswagen Golf är för etablerad för att offras när märket ställer om till el. Därför kan den i stället få återuppstå som en elbil.

Volkswagen har flera väl inarbetade varumärken som de inte vill släppa taget om. "Golf" är troligen starkast av dem alla och nu berättar Volkswagen-chefen Thomas Schäfer för brittiska Autocar att det kan komma en Golf-modell i ID-familjen.

Är inte ID.3 motsvarigheten till Golf, undrar kanske vän av ordning?

– ID.3 har aldrig varit en efterföljare till Golf, det är mer en Golf Plus, säger Schäfer till Autocar.

Han påpekar att Volkswagen aldrig sagt att de ska skrota Golf-namnet.

– Det finns en koppling till VW och ID, och det finns inget behov av att avbryta det. Vi har ikoniska varumärken, Golf och GTI. Det vore galet att låta dem dö. Vi kommer att hålla fast vid ID.-logiken men ikoniska modeller kommer att bära ett namn, sa Schäfer till tidningen på mässan i Los Angeles.

Autocar skriver att ID. Golf kan komma att bygga på SSP-plattformen i stället för dagens MEB-plattform som alla VW ID-bilar hittills bygger på. Dagens Golf-generation, den åttonde, beräknas leva till 2027-2028. Då kan vi vänta oss en ny helelektrisk ID. Golf.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.