Här byggs Sveriges vackraste laddstation

Laddstationer behöver inte vara fula och ligga i tråkig miljö. I den här vackra omgivningen byggs en snygg laddstation.

Annons
Annons

Längs Blå vägen som förenar Norge, Sverige, Finland och Ryssland ligger Storuman. Här vill Storuman Energi bygga Sveriges vackaste laddstation.

Laddstationen kommer att ha åtta laddplatser och en maxkapacitet på 180 kW och vara placerad i Storuman centrum intill Blå vägen. 

– Vår ambition är att driva innovation inom energiområdet och utmana den ofta konservativa energibranschen. Behovet av elbilsladdare är enormt i Storuman med omnejd. Samtidigt som vi bidrar till fossilfri omställning ser vi ingen anledning att bygga elbilsladdare som ser ut som en tråkig bensinpump. När vi ändå skapar ny infrastruktur vill vi också att det ska se tilltalande ut och bidra positivt till den miljön vi bygger i, säger Måns Borgström, vd på Storuman Energi.

Här byggs Sveriges vackraste laddstation
Måns Borgström, vd för Storuman Energi, har högtflygande planer.

Laddstationen är en del i kommunens plan att göra centrum vackrare och mer attraktivt. I närheten kommer även grönytor, sociala mötesplatser och en lekplats att finnas.

– Genom att etablera laddstationen kommer det att underlätta för mer hållbara transporter. Samtidigt som fler besökare får anledning att stanna och besöka vår vackra kommun, säger Tomas Mörtsell, kommunalråd i Storumans kommun.

Laddstationen planeras stå färdig sommaren 2023.

 
Här byggs Sveriges vackraste laddstation
Annons
Annons
Rulla till toppen