Volvo EM90 smygvisad – lanseringsdatum satt

Volvos första MPV – helelektriska Volvo EM90 – närmar sig. Redan i slutet på året avtäcks bilen, men innan dess har Volvo Cars släppt några teaserbilder.

Annons
Annons

MPV – multi purpose vehicle – kallas ofta familjebuss och får tankarna att gå till barnrika familjer. Men i Volvos fall handlar det snarare om ett lyxåk som erbjuder generösa utrymmen, lämpligt när man ska hämta direktörer på flygplatsen.

Loggan i grillen blir upplyst.

Volvo EM90 bygger till mycket hög grad på koncernkusinen Zeekr 009 som också är inriktad på det lyxigare segmentet och helt eldriven. Zeekr 009 är 521 cm lång, 202 cm bred och 155 cm hög – Volvo EM90 får högst sannolikt liknande mått.

Volvo Cars har släppt några teaserbilder på EM90 på Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Facebook. Bilderna avslöjar en stor och tydligt markerad grill med ett upplyst Volvoemblem. Tors hammare finns naturligtvis i fronten och baktill finns en kantig ljussignatur.

Trots längden är det kort överhäng fram. Stolen till höger är en svensk designklassiker Dux Jetson.
Bakljusen ska tydligt signalera att det är en Volvo.

Volvo EM90 kommer först att lanseras på den kinesiska marknaden. Premiären är den 12 november. Om EM90 även ska lanseras på andra marknader är under övervägande av Volvo Cars ledning.

I den första teaserbilden som Volvo släppte kan vi ana två separata fåtöljer i baksätet.
Annons
Annons
Rulla till toppen