Hållbar elbussplattform från Scania

Under den pågående mässan Busworld, en branschmässa för allt som rör bussar och bussindustrin, har Scania presenterat sin nya plattform för eldrivna bussar.

Annons
Annons

Den nya elbussplattformen lanserad av Scania under mässan Busworld bygger på hållbart framställda och producerade batterier. 

De hållbart utvecklade batterierna är producerade av Northvolt och Scania och erbjuds med en kapacitet på 416 alternativt 520 kWh. I optimala förhållanden uppges räckvidden hamna på 400 respektive 500 km. 

– Under utvecklingsfasen av vår nya elbussplattform har räckvidd, prestanda och hållbar batterihantering varit nyckelfaktorer, säger Carl-John Lööf, produktchef, People Transport Solutions vid Scania, enligt ett pressmeddelande. 

– Dessa faktorer är avgörande för att uppnå hållbara transportsystem. I kombination med våra senaste e-mobility-tjänster och system kan vi förse med kompletta och högst konkurrenskraftiga lösningar för urbana applikationer i alla våra regioner. 

Förutom snabbare laddning med den senaste batteritekniken levererar drivlinan en maxeffekt på 300 kW och en standardeffekt på 250 kW. Laddningstiden är beräknad till 150 respektive 170 minuter beroende på batteri (200A). 

”Om inte detta lyckas finns inte Scania mer”
Vad är bäst i lastbilen – V8 eller el?
Annons
Annons
Rulla till toppen