Honda Sustaina-C – en hållbar minsting

Flera spännande koncept har presenterats vid Japan Mobility Show, inte minst av Honda. Honda Sustaina-C är en spännande bil med en cirkulär produktionsteknik.

Annons
Annons

Honda har definitivt inte legat på latsidan och har förutom presentationen av den eventuella återkomsten av Honda Prelude, visat elbilen Honda Sustaina-C.

Visst finns det likheter med elbilen Honda e, som på sätt och vis är en ”andlig efterträdare” till första generations Honda Civic. Honda Sustaina-C är emellertid ett framtidskoncept.

Honda Sustaina-C är en bil som visar vad som är möjligt vad gäller hållbarhet utifrån en alltmer begränsad tillgång till råvaror och materialresurser.

Produktionskonceptet bygger på en cirkulär användning av olika material, som kan ”befria från ramarna som presenteras av begränsade tillgångar”.

Karossens paneler tillverkas av återvunnet harts. Till och med den bakre ”rutan”. Hartsets egenskaper tillåter en ”smartphone”-liknande bakruta där baklyktor och diverse meddelanden projiceras med LED-teknik. 

– Den etos kring nytillverkning av bilar som respresenteras genom Sustaina-C Concept, erbjuder en myriad av sätt att nöja sig med, skriver Honda i en pressrelease. 

– Detta genom att flytta om färggranna paneler tillverkade i hållbara material efter användarens smak och tycke, samt att göra kommunikation roligare genom nya och lättare tekniker. 

Bland annat ska bilens laddstatus kunna visas upp samt meddelanden till medtrafikanter. Notera för övrigt hur de skriver ”användaren” i stället för ”föraren”. 

Lilla Honda Sustaina-C är visserligen endast ett koncept, men visst väcker den en viss gnutta habegär?

Annons
Annons
Rulla till toppen