Zeekrs nya elbilar ska utvecklas i Göteborg

CEVT i Göteborg har sedan 2013 utvecklat teknik åt Volvo, Polestar och andra Geely-bolag. Nu ska de fokusera på att utveckla teknik åt Zeekr.

Annons
Annons

Rollbytet för CEVT (China Euro Vehicle Technology) i Göteborg innebär att företaget med omkring 900 anställda byter namn till Zeekr Tech EU.

– Förändringen till Zeekr Tech EU understryker vårt engagemang för att driva innovation och fortsätta vår digitala utveckling. Med vårt etablerade arv kommer vi att utnyttja vår expertis för att driva Zeekr-varumärket framåt och främja framtida mobilitetslösningar, säger Giovanni Lanfranchi, VD för Zeekr Technology Europe, i ett pressmeddelande.

CEVT har bland annat utvecklat den modulära plattformen CMA som används av flera Geely-bolag, bland annat till Volvo XC40, Polestar 2, Lynk & Co 01, 02 och 03-modellerna.

– I över ett decennium har CEVT varit ett lysande visitkort för Geely och på senare tid för Zeekr. När den globala fordonsindustrin går in i ett nytt stadium av intelligent elektrisk mobilitet kommer Zeekr Technology Europe att fortsätta sin centrala roll som Zeekrs strategiska FoU-center utomlands, säger Andy An, VD för Zeekr Intelligent Technology.

Fokus kommer framöver att vara på digitala lösningar och självkörande teknik, bland annat i form av en så kallad robottaxi.

Så ska Zeekr bli större än Volvo redan 2025
Zeekr 001 FR – 4 motorer och 1 265 hk
PROV: Zeekr 001 – snygg men inte fläckfri
Elbilsmärket Zeekr samarbetar med Kimi Räikkönen
Annons
Annons
Rulla till toppen