Skoda Epiq – elbil med 40 mil för 25 000 euro

Billig, men ändå praktisk. Trots lågt pris och endast 4,1 meters längd får Skoda Epiq ett rejält lastutrymme.

Annons
Annons

På sin årliga presskonferens berättade Skoda att försäljningen av elbilar har sjunkit, men att de ska fortsätta satsa på elbilar med sex olika modeller. En billigare elbil kan göra det möjligt för fler att köra elektriskt.

Därför kommer den lilla och billiga el-crossovern Skoda Epiq börja säljas under 2025. Under presskonferensen presenterades bilen som ska kosta omkring 25 000 euro och ge 40 mils räckvidd.

En Skoda ska vara praktisk och trots bara 4,1 meters längd rymmer lastutrymmet 490 liter. Skoda Epiq har tidigare visats upp som lermodell under namnet ”Small”.

– Skoda Epiq kommer att erbjuda mycket bil till ett attraktivt pris, en rymlig interiör i en kompakt storlek, säger Klaus Zellmer, vd på Skoda Auto.

Epiq får dubbelriktad laddning (V2G) och ska produceras i Pamplona, Spanien tillsammans med systerbilar från Volkswagen och Cupra.

Skoda Epiq kommer att lanseras fullt ut i början av 2025 och börja lanseras i under året. En annan kommande elbil är suven Skoda Elroq som lanseras under 2024. Elroq hamnar mellan Enyaq och Epiq i storlek.

Sex elbilar från Skoda 2026 – elkombi på gång
PROV: Skoda Enyaq 85 – motorn vi väntat på
Annons
Annons
Rulla till toppen