Rädda reshumöret med ett bilquiz

Brukar familjens humör svikta på långresan när du kör? Lagom nu till påsk lanseras ett bilquiz där kunskaper om svenska sevärdheter sätts på prov.

Annons
Annons

Ett knippe uttråkade passagerare i bilen riskerar alltid att utsätta den harmoni som far eller mor vid ratten behöver för ovälkommen prövning.

Vältajmat till långresornas långresedag – skärtorsdagen – drar bensinmacksföretaget Circle K sitt strå av tidsfördriv till stacken genom att dagen före lansera ett nätbaserat bilquiz.

Frågesporten som heter ”På väg mot …?” sägs passa alla i bilen och handlar om att man med hjälp av fyra ledtrådar och åtta alternativ ska gissa vart i landet man är på väg (i spelet alltså, föraren vet förhoppningsvis vart han kör …).

Det är alltså ens kunskaper om sevärdheter och platser i Sverige som sätts på prov. Spelet innehåller för närvarande tio olika resor men ska byggas ut under året.

Som lockbete för att testa kan man vinna en fika på – händelsevis – nämnda mack för alla i bilen. Den som är sugen att prova går till: pavagmot.se.

Annons
Annons
Rulla till toppen