Kia Niro: Svenska priser på nya hybridsuven

Kia Niro: Svenska priser på nya hybridsuven

Med tanke på hur bra suv-försäljningen går är det inte så konstigt att Kia väljer att visa upp en helt ny hybridsuv i kompaktformat. Kia Niro presenterades i februari och lanseras i Sverige med start den 16 september.

Nu finns också svenska priser för Kia Niro, som börjar på 229.900 kronor. Då ingår bland annat autobroms och adaptiv farthållare.

Närmaste konkurrent är kanske Toyota Auris, som visserligen inte är någon suv utan en halvkombi. Den kostar från 204.900 kronor.

Toyotas hybridbilar har en steglös automatlåda men Kia Niro har istället en sexväxlad dubbelkopplingslåda. Bensinmotorn och elmotorn ger tillsammans 141 hästar och 265 Nm. Bilen har ett litiumpolymerbatteri på 1,56 kWh som enligt Kia ska ha 50 procent högre energitäthet än konkurrenternas batterier.

Kia Niro drar från 3,8 l/100 km i EU-körcykeln, med 16-tumshjul. Det intressanta är att förbrukningen blir ordentligt mycket högre med 18-tumshjul: 4,4 l/100 km.

Den här tekniken finns också i Hyundai Ioniq. Den kommer både som "vanlig" hybrid, som laddhybrid och som elbil. Kia Niro kommer senare också som laddhybrid, men i nuläget verkar det inte som den kommer som elbil.