Dragrace: Tesla Model S P100D möter Lamborghini Huracan

Dragrace: Tesla Model S P100D möter Lamborghini Huracan

Någon officiell siffra för 0–100 km/h till nya Tesla Model S P100D fick vi först inte, däremot angavs 0–60 mph (96,5 km/h) till 2,5 sekunder. Men sedan några dagar finns det en siffra från Tesla och den ska klara 0–100 km/h på sensationella 2,7 sekunder.

Som vi berättat förut finns det många galet snabba sportbilar som faktiskt är långsammare än Tesla Model S P100D. Men hur snabb är då Tesla Model S P100D i verkligheten, på en vanlig landsväg?

Teamet bakom DragTimes ställde sig samma fråga och nöjde sig inte med mindre än att även leta upp en värdig konkurrent: Lamborghini Huracán. När Huracán presenterades angavs 0–100 km/h till 3,2 sekunder, men det verkar mest vara intern försäljningspolitik för att inte förnedra Aventador för mycket. Flera tidningstester visar att Huracán klarar 0–100 sprinten på 3,0 sekunder och en del ägare har klockat sina bilar till 2,8 sekunder.

Duellen mellan Tesla Model S P100D och Lamborghini Hurcan kan därför, åtminstone på pappret, bli mycket jämn. Båda bilarna har dessutom fyrhjulsdrift, även om Teslas höga vridmoment vid start ändå ger elbilen en fördel.

Vi ska inte förstöra spänningen genom att avslöja hur det gick. Men som vi ser i filmen händer det en del efter ett par fullgasrepor. Batteriet i Tesla Model S P100D gillar inte för mycket värme och skruvar därför ner ampererusningen i kablarna.

 

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag trodde att Lamborghini Huracan skulle vara snabbast (= gasa).
Ja
55
200
Nej