BMW-chefen bekräftar ny elbilsoffensiv

BMW-styrelsen var inte med på årets upplaga av bilsalongen i Paris. Istället hölls ett viktigt möte där BMW planerade framtidens elbilar. Det har tidigare ryktats...

Annons
Annons

BMW-styrelsen var inte med på årets upplaga av bilsalongen i Paris. Istället hölls ett viktigt möte där BMW planerade framtidens elbilar.

Det har tidigare ryktats om att Mini, BMW 3-serie och suven X4 ska komma med eldrift. Nu bekräftar BMW-chefen Harald Krüger att BMW har gett grönt ljus för eldrivna versioner av Mini och suven X3.

Det innebär att BMW nu introducerar eldrift i ”vanliga” modeller – inte bara i nischmodeller som i3. Men förmodligen kommer de nya modellerna använda en hel del teknik och andra lösningar som elbilen i3 och hybriden i8 var först ut med. Det skulle mycket väl kunna vara en kontring när konkurrenter som Volkswagen och Mercedes storsatsar på elbilar med nya modeller.

”Konkurrenterna är nu i första fasen av deras elbilsstrategi medan vi är på väg in i fas två. Vi är redan på god väg mot att elektrifiera de viktigaste delarna av vårt modellprogram med drivlineteknologi från BMW i”, sa Harald Krüger i samband med Parissalongen, skriver Bloomberg.

Den eldrivna versionen av Mini lanseras 2019. Ett år senare, 2020, kommer en eldriven version av BMW X3. Det finns inga uppgifter om teknik eller räckvidd än så länge men BMW-chefen säger att det absolut kan lanseras eldrivna versioner av fler modeller framöver, beroende på kundernas efterfrågan.


Om du gillade den här artikeln – skriv gärna upp dig för vårt uppskattade nyhetsbrev här nedan. Tack för ditt stöd!
Annons
Annons
Rulla till toppen