Läckta uppgifter kan avslöja nya detaljer om Tesla Model 3

Det har dykt upp en intressant bild på ett Teslaforum. Bilden föreställer en tabell där Tesla verkar jämföra Model S mot nya Model 3. Det är inte bekräftat att bilden faktiskt kommer från Tesla, så uppgifterna ska tas med en nypa salt, men den verkar vara tänkt för personalen i Teslas showroom.

Tabellen visar inte så mycket nytt men den tydliggör ännu en gång att Model S fortsätter vara Teslas flaggskeppsmodell. Model 3 blir en mindre och billigare modell. Köpare som är ute efter de senaste funktionerna och maximal prestanda ska inte välja Model 3.

Tabellen gör klart att Tesla Model 3 ska fixa 0–60 mph (96 km/h) på 5,6 sekunder, att den är 29 centimeter kortare än Model S (och därmed sex centimeter längre än BMW 3-serie) och att den får en bagagevolym på drygt 400 liter (men det är oklart vilken standard som använts för mätningen). BMW 3-serie lastar 480 liter enligt VDA-normen.

Räckvidden enligt den amerikanska EPA-körcykeln blir "minst 344 kilometer".

Tips: Håll koll på nyheterna om Tesla Model 3 här

Tabellen innehåller också en del andra detaljer som var kända sedan tidigare. Det finns ingen plats för små barnstolar i bakluckan, köparna får betala för att ladda vid Teslas Supercharger-laddare, bilen har en enda skärm för både infotainmentsystem och instrument på 15 tum och köpare som lägger en beställning idag får vänta till nästa år på leverans.

För att snabba på utrullningen och hålla konfigurationerna så enkla som möjligt väljer Tesla bland annat att börja bygga Model 3 med bakhjulsdrift. Den fyrhjulsdrivna varianten kommer senare. Det är en av faktorerna som håller nere antalet möjliga konfigurationer till mindre än 100. För Tesla Model S är den siffran mer än 1.500.

Model S har flera andra funktioner som kanske inte dyker upp på Model 3 – åtminstone inte i början: Hepa-luftfilter, aluminiumkaross, luftfjädring, glas- eller panoramatak, dörrhandtag som fälls ut automatiskt och 21-tumsfälgar.

Uppdatering 26/5: Nu finns de här uppgifterna på Teslas officiella sida.

Uppdatering 29/5: Tesla har uppdaterat jämförelsen och lagt till en del ny information – se bilden nedan.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker Tesla gör rätt som prioriterar enkelhet och lågt pris för Model 3.
Ja
175
18
Nej