Tesla pratar med andra biltillverkare om Supercharger-laddarna

Tesla har tidigare haft planer på att öppna upp nätverket med Supercharger-laddare för andra bilmärken. Nu bekräftar företagets teknikchef, JB Straubel, att Tesla ”aktivt” för diskussioner...

Annons
Annons

Tesla har tidigare haft planer på att öppna upp nätverket med Supercharger-laddare för andra bilmärken. Nu bekräftar företagets teknikchef, JB Straubel, att Tesla ”aktivt” för diskussioner med andra biltillverkare, skriver Electrek.

Vilka biltillverkare det handlar om är dock hemligt.

”Vi pratar aktivt med andra biltillverkare och försöker fundera ut en struktur för att jobba med dem”, sa JB Straubel om Supercharger-laddarna på en frågesession i samband med en energikonferens i Wisconsin.

Teslas Superchargers är märkets kanske största tillgång och ska göra det enklare att åka långt med elbil. Det har funnits vissa frågetecken kring hur Tesla ska klara av anstormningen av nya bilägare när Model 3 börjar säljas, men Tesla har visat upp en del nyheter kring laddningen för att komma tillrätta med problemen, bland annat en laddavgift för vissa Teslaägare och en straffavgift för bilister som laddar för länge. Model 3 får heller inte tillgång till Supercharger-laddarna som standard.

Med tanke på att Teslas mål inte bara är att sälja elbilar utan att snabba på omställningen till hållbar energi skulle det inte vara så underligt att Supercharger-laddarna också kommer öppnas upp för andra biltillverkare, särskilt när flera av dem ska lansera nya elbilar som klarar snabbladdning på samma eller högre nivå som Tesla, som till exempel Porsche Mission E.

Annons
Annons
Rulla till toppen