Mercedes gav Elon Musk svar på tal efter pik om elbilssatsningen

Mercedes gav Elon Musk svar på tal efter pik om elbilssatsningen

Elon Musk har skickat en tydlig pik till Mercedesägaren Daimler. Han undrar om det inte fattas en nolla i den nya elbilssatsningen i USA...?

Precis som många andra europeiska biljättar har Daimler till stor del förlitat sig på dieselmotorer för att sänka koldioxidutsläppen. Mercedes har visserligen experimenterat en del med elbilar som B-klass och SLS Electric Drive, men nu har koncernen kört igång en storsatsning på elektrifierade bilar som innehåller allt från kompaktbilar till vätgasdrivna laddhybridsuvar.

Daimler har också offentliggjort en satsning på en miljard dollar för att bygga elbilar och batterier i USA. Det handlar bland annat om att suven Mercedes EQ C ska byggas i Alabama. Vid sidan om den fabriken ska Daimler bygga en batterifabrik som också ska exportera batteripaket till andra elbilsfabriker i världen.

Det är ett tydligt tecken på att Mercedes ändå tar elbilsomställningen på allvar, och den här satsningen gäller alltså bara för USA – Daimler har liknande planer på andra marknader. Men det duger inte för Teslachefen Elon Musk, som poängterar att en miljard dollar inte är särskilt mycket för en gigant som Daimler.

"Önskar att de gjorde mer", skriver han på Twitter och undrar om inte Daimler skulle ha skrivit en nolla efter ettan i satsningen på en miljard dollar.

Men det verkar inte som att Elon Musk faktiskt läst artikeln han kommenterade. Daimler ska investera mer än tio miljarder dollar i nästa generation elbilar, och biljätten svarade faktiskt Teslachefen på Twitter.

"Här är nollan som fattas", skrev Daimler.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag håller med – Mercedes borde göra mer!
Ja
206
65
Nej