Så dyr blir eldrivna Mercedes SLS AMG

Nu har Mercedes släppt alla detaljer om den eldrivna versionen av SLS AMG, som får fyra elmotorer på totalt 750 hästkrafter. Men värst av allt är prislappen…
Annons

Så dyr blir eldrivna Mercedes SLS AMG
Mercedes presenterar en chockblå SLS AMG Electric Drive på Parissalongen. Vilken SLS skulle du valt – bensin eller eldrift?

Eldrivna superbilar finns det inte många av, men det vill Mercedes ändra på. Nya SLS AMG Electric Drive är andra modellen som får det nya, men kanske lite fantasilösa, namnet. Först ut var B-klass Electric Drive.

Tekniken i eldrivna Mercedes SLS AMG består av fyra elmotorer på totalt 750 hästkrafter och 1.000 Nm. Detta är alltså den starkaste AMG-modellen som någonsin tillverkats. 0–100 km/h går på 3,9 sekunder (jämfört med 3,8 för bensindrivna SLS AMG) och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Leveranserna av SLS AMG Electric Drive börjar i juli 2013. Har du planer på att beställa en får du vara beredd att lägga upp 3,7 miljoner kronor – ungefär dubbelt så mycket som en SLS AMG med 6,2-liters bensin-V8.

Annons
Annons
Rulla till toppen