Nya uppgifter: Skoda Superb som laddhybrid fixar sju mil på eldrift

Nya uppgifter: Skoda Superb som laddhybrid fixar sju mil på eldrift

Laddhybrider är väldigt högt prioriterat hos Volkswagenkoncernen. Passat GTE har till exempel seglat upp på förstaplaten bland Sveriges populäraste nya laddhybrider.

Nu kommer nya uppgifter från Auto Express om att även koncernsyskonet Skoda ska få ta del av samma drivlina, med en turboladdad bensinmotor och en elmotor, i modellen Superb.

Skoda Superb som laddhybrid ska enligt uppgifterna dyka upp 2019 och skulle kunna bli en storsäljare, särskilt som tjänstebil.

Längre räckvidd än Passat

Det intressanta med Skoda Superb som laddhybrid är att den får ett större batteripaket (13 kWh) än Volkswagen Passat GTE har idag och det ger en räckvidd på sju mil på eldrift enligt NEDC-körcykeln. Eventuellt får även Passat GTE ta del av det större batteripaketet senare.

Bilen blir framhjulsdriven precis som koncernsyskonet från Volkswagen. De kombigalna svenska bilköparna hoppas förstås att modellen dyker upp som kombi, men det återstår att se.

Vid sidan om laddhybrider jobbar Skoda också på en intressant drivlina som gör att bilen kan köras på både el, bensin och biogas.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag tycker VW-koncernen verkar hålla bra fart i omställningen till eldrift.
Ja
154
43
Nej