Porsche Taycan avslöjad på film – se elbilen smyga runt ljudlöst

Porsche Taycan avslöjad på film – se elbilen smyga runt ljudlöst

Tidigare i år stod det klart att Porsches miljardsatsning på en helt ny prestandaelbil ska heta Taycan. Konceptbilen som visades upp hette Mission E och bjöd på imponerande prestanda och riktigt snabb laddning, där ägaren också kan boka laddstolpe "i farten".

Nu gäller det att översätta allt det här till en produktionsklar bil.

Porsche Taycan blir något mindre än Panamera och får två elmotorer på totalt 440 kW (600 hästkrafter). 0–100 km/h ska klaras av på under 3,5 sekunder och sprinten till 200 km/h ska gå på under tolv sekunder.

I den gamla och väldigt tillåtande NEDC-körcykeln ska räckvidden hamna på omkring 50 mil. Det borde innebära knappt 40 mil i verklig trafik, som bäst.

Nu har en prototyp av Porsche Taycan filmats av en användare på Twitter. Bilen har inte så tung maskering så premiären ligger inte alltför långt borta. Porsche har lovat att bilen ska premiärvisas officiellt "före 2020".

Bilen laddade vid en laddstation i Tyskland och vi kan bland annat se att Taycan precis som Tesla får en "frunk" – ett främre bagageutrymme, eftersom det inte sitter någon förbränningsmotor där. Det är ett koncept som Porscheägare känner igen eftersom inte heller 911 har någon motor framtill.

Det är kul att se den helt tysta Porschemodellen smyga runt laddstolparna. Filmerna ger också en bra bild av hur Taycan kommer se ut – mer avslöjande än de första teaserbilderna som Porsche släppte tidigare i sommar.

Enligt filmaren har Porsche Taycan en laddlucka på varje sida.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Detta är min drömelbil.
Ja
47
25
Nej