Lovar fler Superchargers – här är laddarna som är på gång

Teslachefen Elon Musk har återigen tagit till Twitter under julhelgen, och den här gången berättar han om planerna för nätverket med snabbladdare som Tesla byggt...

Annons
Annons

Teslachefen Elon Musk har återigen tagit till Twitter under julhelgen, och den här gången berättar han om planerna för nätverket med snabbladdare som Tesla byggt upp de senaste åren.

Superchargerladdarna täcker idag en ganska stor del av den europeiska marknaden, men målet för 2019 är att det ska täcka ”100 procent av Europa”, skriver Elon Musk på Twitter.

Som vanligt är det läge att ta det han säger med en nypa salt – det han menar är förmodligen att 100 procent av de europeiska Teslaägarna ska vara inom en viss radie av en Superchargerladdare. Men hur långt det avståndet blir återstår att se – det kan till exempel bli knepigt i Norrlands inland.

Elon Musk säger att Superchargernätet ska täcka ”Irland till Kiev” och ”Norge till Turkiet”. Jim Roger Johansen på norska sajten Teslanytt frågade om Elon Musk kunde leverera en Superchargerladdare för kuststräckan i norra Norge och fick ett ”japp” till svar.

Nya Superchargers på gång

Det är enormt viktigt för Tesla att bygga ut Superchargernätet när Model 3 nu börjar dyka upp på den europeiska marknaden. Elon Musk berättar också att Tesla jobbar med fastighetsägare om att sätta upp hemmaladdning för lägenhetsbor.

Här nedan finns en bild som visar hur Teslas Superchargernät ser ut just nu. De röda punkterna är laddare som är igång och de grå punkterna är laddare som är på gång.

I Sverige vill Tesla bygga Superchargers i Töre utanför Luleå, Storuman, Storlien vid norska gränsen, Sveg, Hudiksvall, Norrköping, Markaryd och Skurup. Om alla dessa stationer verkligen kommer öppna är än så länge oklart – Tesla skriver att ”exakt tidpunkt och specifik plats kan variera”.

Lovar fler Superchargers – här är laddarna som är på gång
Annons
Annons
Rulla till toppen