Audi Q4 e-tron Concept visas i Genève – får premiär i slutet av 2020

Audis kommande instegselbil Q4 e-tron visas upp som koncept – vad tycker du om designen?

Audi Q4 e-tron Concept visas i Genève – får premiär i slutet av 2020

Audi breddar sin elektriska vagnpark. På Genèvesalongen premiärvisas Audi Q4 e-tron Concept på riktigt, men redan nu delar Audi ut några skisser på hur konceptbilen ser ut. Visserligen med en viss, artistisk frihet, men vi får ändå några bra ledtrådar på hur den seriemässiga elbilen ska se ut.

Av dessa kan vi se det rör sig om en relativt liten suv med korta överhäng och sluttande taklinje. En liten kupéversion av vanliga e-tron, som ju har en mer klassisk suv-kaross. Dessutom märks den numera klassiska Audi-grillen och e-tronemblemet i fronten. Sannolikt baseras Audi Q4 e-tron på VW-koncernens MEB-plattform. Där finns plats för dubbla elmotorer fram/bak (quattro) och olika stora batteripaket.

Av skisserna att döma verkar Q4 e-tron Concept få konventionella sidospeglar, baserat på speglarnas form och att det inte verkar finnas bildskärmar på insidan av dörrarna som på vanliga e-tron.

Invändigt är det typisk Audi-layout, med två stora bildskärmar – en för instrumentklustret och en pekskärm i mitten av instrumentpanelen. På insidan av dörrarna finns det något intressant. Det verkar vara ytterligare pekskärmar som styr låsningsmekanismen. Det verkar heller inte finnas några klassiska dörrhandtag, så kanske styrs det också från den pekskärmen, men det återstår att se. Instrumentbrädans ovankant visar ett stort utrymme för en "HUD", head-up display, som speglar information upp i vindrutan.

Audi Q4 e-tron Concept visas alltså på Genèvesalongen med start sjunde mars. Den färdiga produktionsbilen får premiär i slutet på 2020 alternativt tidigt 2021, skriver Audi i pressmeddelandet.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag gillar designen!
Ja
72
17
Nej