Tesla stäms för uppdatering som kapade räckvidden

Tesla stäms för uppdatering som kapade räckvidden

Enligt ägarna själva verkar Tesla ligga ganska bra till när det gäller batterikapacitet på begagnade bilar. Trots många mil och upprepade snabbladdningar verkar inte batterierna tappa så mycket räckvidd som många kanske tror.

Men nu stäms Tesla av en amerikansk Model S-ägare som fått batterikapaciteten, och därmed räckvidden, kapad av en mjukvaruuppdatering. Här handlar det alltså inte om att batteriet slits, eller "degraderas", över tid, utan om en uppdatering av mjukvaran som styr batteriet.

Över fem veckor såg Teslaägaren räckvidden minska från 40 till 35 mil och även snabbladdningen blev långsammare. Teslas förklaring var att den nya mjukvaran som bilen uppdaterats med skulle skydda batteriet och förlänga livslängden, och att ett fåtal ägare kunde få kortare räckvidd.

Trots att Tesla sagt sig jobba på en ny lösning har inget hänt. Tesla upprepar i ett svar att ett fåtal Model S- och Model X-ägare kunde få minskad räckvidd av uppdateringen för att öka batteriets livslängd. Tesla arbetar för att lösa problemen för ägarna med en ny uppdatering.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag klarar mig bra på 35 mil i en elbil.
Ja
154
220
Nej