Volkswagens markering: ”Regeringen bör tänka om”

Med uppropet "Grön Bilskatt" vill Volkswagen Sverige få regeringen att ändra uppfattning.

Idag får man som förmånsbilist en rabatt på förmånsvärdet på 40 procent, upp till 10.000 kronor om man kör en miljöbil som förmånsbil. Regeringen vill att det ska vara lika dyrt att att ha en förmånsbil som att köpa en privat, och därför försvinner denna nedsättning av förmånsvärdet vid årsskiftet.

Helt fel väg att gå anser Volkswagen Sverige som dragit igång uppropet Grönbilskatt.nu.

– Vi vill uppmana regeringen att se till att de svenska bilskatterna bör främja att bilister gör ett grönt val. Nu finns tyvärr ett förslag om att slopa reduktionen av förmånsvärdet på miljöbilar vilket gör det dyrare för de som gjort ett hållbart val. Det tycker vi är fel väg att gå, regeringen bör tänka om, skriver Volkswagen Sveriges Kommunikationschef, Marcus Thomasfolk, i ett mail till auto motor & sport.

Den absoluta majoriteten av de klimatbonusbilar som registrerats i Sverige i år ägs av juridiska personer – 44.000 av 59.000 för att vara mer exakt. Det är naturligtvis vanskligt att spekulera i vad för effekt regeringens nya förslag kommer att få om det klubbas igenom. Klart är i alla fall att Volkswagen Sverige kommer att visa sitt missnöje genom att överlämna alla underskrifter man får in till regeringen.

–  Vi följer utvecklingen och när vi nått en kritisk massa är vår plan att överlämna namnunderskrifterna till regeringen, skriver Marcus Thomasfolk.

 
Jag kommer skriva under.
Ja
150
43
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.