Volvos drag för att slippa elbilskaos

Elbilen XC40 Recharge har skapat problem för Volvo. Så här ska Volvo slippa elbilskaos.

Volvos drag för att slippa elbilskaos

Det är stor efterfrågan på Volvos första massproducerade elbil XC40 P8 Recharge AWD. En av våra läsare fick besked av sin handlare att det är omkring ett års väntetid.

Antagligen är det därför som Volvo tidigarelägger produktionen av XC40 Recharge i Kina med flera månader. Den första elbilen som rullade av bandet på fabriken i Luqiao i Kina var en vit XC40 Recharge, skriver Volvo i ett internt personalmeddelande som Recharge har tagit del av.

Uppstarten av produktionen drabbades av flera problem. Underleverantörer och Volvo-anställda hindrades att resa till fabriken på grund av alla stränga pandemi-restriktioner i Kina. Det krävdes också ny teknik i fabriken för att kunna tillverka XC40 Recharge.  "Det har varit många utmaningar för vår kvalitetshantering", säger Lilly Zhang från Volvo Quality Control & Quality Development.

Enligt vår källa på Volvo kommer ska det bara gå att se skillnad på XC40 Recharge som tillverkas i Gent eller Luqiao på chassinumret, trots att de två fabrikerna använder olika underleverantörer till vissa komponenter.

2022 kommer tillverkningen av helelektriska Volvo XC90 påbörjas i USA-fabriken på den nya SPA2-plattformen. Det finns inga kända planer på att tillverka XC40 Recharge i USA.

År 2025 ska alla Volvos sålda bilar ska vara helelektriska bilar och resten hybrider.

 
Bra jobbat av Volvo!
Ja
145
86
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.