Säljstart: Cupra Formentor e-Hybrid

Cupras första egna modell får laddkontakt – och kommer i två versioner.

Säljstart: Cupra Formentor e-Hybrid

Cupra Formentor är den spanska tillverkarens första egna modell som är helt fristående från Seat. I lanseringen började man från toppen med versionen VZ med 310 hästar och 400 Nm. Lite längre fram kommer det dock en Formentor VZ5 som ryktas få den femcylindriga motorn från bland annat Audi RSQ3.

Nåväl, nyheten just nu är att Formentor presenteras med två laddhybriddrivlinor – en på 204 hk och en på 245 hk. Båda modellerna heter Formentor e-Hybrid, men den starkare versionen får tilläggsnamnet VZ. Batteripaketet har i båda fallen en kapacitet på 13 kWh.

Formentor e-Hybrid har en uppgiven WLTP-räckvidd på 59 km, medan den e-Hybrid VZ har en något kortare räckvidd – 55 km. När vi provkörde syskonet Cupra Leon e-Hybrid Sportstourer, som har samma drivlina som Formentor e-Hybrid VZ, mäktade den med 36,7 kilometer på vår räckviddsslinga.

Båda modellerna kommer med en diger lista standardutrustning som exempelvis dynamisk helljusreglering, Cupras Digital Cockpit-instrumentering och LED-strålkastare. Slår man till på e-Hybrid VZ får man därtill dynamisk chassireglering, backkamera och parkeringssensorer fram och bak och den stora infotainmentskärmen på 12-tum.

Cupra Formentor e-Hybrid och e-Hybrid VZ finns till försäljning nu och kostar som följer:

• Cupra Formentor 1.4 e-HYBRID 204 hk – 379.900 kronor.
• Cupra Formentor VZ 1.4 e-HYBRID 245 hk – 434.900 kronor. 

Som jämförelse kan det vara värt att nämna att Volkswagens något större modell Tiguan eHybrid, som också har 245-hästarsdrivlinan och bygger på samma plattform, kostar från 463.900 kronor.

 

En av dessa bil min nästa bil.
Ja
39
38
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.