Zeekr – Volvos nya syskon ska slå mot Tesla

Volvo och Polestar får intern konkurrens av det nya varumärket Zeekr som ska göra elbilar som konkurrerar direkt med Tesla.

Zeekr – Volvos nya syskon ska slå mot Tesla
Den här konceptbilen från Lynk & Co kanske ger en fingervisning om hur en Tesla-konkurrent från det nya Geely-märket Zeekr kan se ut?

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Geely ska lansera Zeekr som ett nytt varumärke. Deras första bil ska bygga på den nya elbilsplattformen SEA.

Tanken med SEA är att det ska gå att bygga alla typer av elbilar med plattformen. Volvos nästa elbil, XC90 (generation 3), kommer att bygga på den större plattformen SPA2, men det är troligt att det kommer mindre bilar som en XC30 på SEA-plattformen. Anledningen till att XC90 ska byggas på SPA2 är att den ska både bli laddhybrid och helt elektrisk.

Den nya SEA-plattformen gör det möjligt med så snabb accelaration som 0-100 km/h på 3 sekunder.

Det finns redan åtta olika personbilsmärken inom Geelykoncernen, varav Polestar och Geometry är elbilsmärken. Men det räcker uppenbarligen inte. Polestar får antagligen en mer sportig framtoning medan Zeekr blir det den direkta Tesla-konkurrenten.

Enligt Reuters ska Zeekr säljas globalt och ha premiuminriktning där ägarna ska få känslan av att vara med i en exklusiv klubb. För att stärka lojaliteten bland kunderna ska de kunna köpa in sig i märket.

Säljupplägget är samma som för Tesla, det vill säga att man har showrooms i stora städer och säljer bilarna till fasta priser.

Nu får det räcka! Vi behöver inte fler elbilsmärken!
Ja
192
99
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.