Lynk & Co:s vd "Finns ett stort intresse"

Lynk & Co har sedan i höstas en klubblokal i Göteborg, den andra i sitt slag efter Amsterdam. Nu gör man dock vad som kan kallas för en "pop up-turné", med start i Stockholm. Vi fick en pratstund med vd Alain Visser precis före öppningen den 28 maj.

Lynk & Co:s vd "Finns ett stort intresse"

Alain Visser, vd för Lynk & Co.

Hur många medlemmar har ni i Sverige?
– Det finns ett stort intresse för den här typen av bilägande och vi har idag omkring 3 000 medlemmar. På europanivå är den siffran 15 000.

Lynk & Co 01 finns ju både som el- och laddhybrid. Vilken variant är populärast?
Helt klart laddhybriden. Ungefär 75 procent av våra medlemmar väljer laddhybriden. I Sverige är den siffran till och med högre, 80 procent väljer den laddbara versionen.

LÄS MER: PROV: Lynk & Co 01 PHEV – bohembrodern

Kan ni garantera att varje kund får en ny bil, med tanke på den korta uppsägningstiden på bara en månad?
– Bra fråga, och nej, det finns ingen garanti för att varje ny medlem får en fabriksny bil. Alla bilar genomgås såklart för att säkerställa att de är i nyskick innan de hamnar hos en ny kund, givetvis med full transparens. Sedan beror det såklart på miltal och skick på bilen. Alla nya medlemmar får en bil i "top notch"-skick. Vi kommer också att byta ut medlemmarnas bilar med jämna mellanrum, från mellan 6 till 24 månader beroende på hur långt de körts.

Är det någon prisskillnad om man får en begagnad bil?
– Nej, priset är detsamma.

– Vad händer med bilar som inte är i fint skick nog att hamna hos en ny medlem?
– De kommer att säljas som begagnade.

Hur många har valt att köpa sin bil?
– Vi hoppades på att i alla fall 70 procent skulle välja abonnemangsalternativet. Men hittills faktiskt 90 procent valt abonnemanget före köp.

Lynk & Co 01 är just nu ute på en liten Sverigeturné och har öppnat en temporär klubblokal på Blasieholmen, precis vid Nationalmusem, i Stockholm. Där finns bilar för provköring fram till den 16 juni. Därefter går turnébussen vidare till Posthusplatsen i Malmö där lokalen kommer att vara öppen mellan 24 juni och 2 juli.

Ett test av Lynk & Co 01 mot Volvo XC40 T5 Recharge och Cupra Formentor e-Hybrid kommer i ams nummer 14/2021 – det numret kan du som är premiummedlem läsa som digitaltiding redan på nu på fredag. 

Lynk & Co tilltalar mig.
Ja
46
47
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.