Porsche Vision Gran Turismo – föraning om Porsches elsportbil

Porsche har ännu inte visat sin första helt elektriska sportbil – Porsche Vision Gran Turismo ger ledtrådar till hur den kommande sportbilen kan se ut.

Porsche Vision Gran Turismo – föraning om Porsches elsportbil

Konceptbilen Porsche Vision Gran Turismo har bara byggts i ett fysiskt exemplar, men kommer att finnas i tusentals Playstation 5-konsoler när tv-spelet Gran Turismo 7 lanseras i mars nästa år.

Filmer och spel används i dag ofta för produktplacering, mest klassiskt är alla Aston Martin-varianter i James Bond-filmerna. I det nya Xbox-spelet Forza Horizon 5 har den kommande hybersportbilen Mercedes-AMG One en framträdande roll. 

Porsche Vision Gran Turismo är inte bara en lek utan även ett sätt för formgivarna att testa gränserna för de man kan åstadkomma utan förlora märkesidentiteten.

– Ett fordon designat enbart för den virtuella världen öppnar upp spännande möjligheter för oss som annars är hårt styrda i den vanliga designprocessen för en serietillverkad bil. Att vidareutveckla vårt tydligt definierade Porsche Design-DNA och ha utbyte med designers från andra industrier är en viktig del av vårt arbete, säger Michael Mauer, vice vd Style Porsche.

När Porsches elektriska sportbil kommer är inte känt, men den kommer troligen ha en del gemensamma drag med Porsche Vision Gran Turismo.

Läcker skapelse!
Ja
55
9
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.