McLaren inleder samarbete med BMW

Den brittiska legendaren McLaren och den tyska biljätten BMW inleder ett samarbete igen – efter närmare 25 års uppehåll.

Annons
Annons

Den tyska jätten BMW och brittiska legendaren McLaren inleder ett samarbete igen för att tillsammans bygga en elektrisk superbil och en suv, det rapporterar CarBuzz om.

Senast dessa två giganter gick ihop byggde man superbilen McLaren F1, som designades av ingen mindre än Gordon Murray.

Enligt Car UK inleds samarbetet efter 25 års långt uppehåll. Samarbetet är fördelaktigt för båda parter, McLaren behöver en riktigt konkurrenskraftig SUV och BMW i sin tur behöver få till en riktigt bra superbil.

Ryktet om samarbetet mellan BMW och McLaren har cirkulerat runt i flera år, men då med kopplingen till Formel 1 och BMW:s potentiella comeback. Ryktet säger att BMW:s chef ska ha stoppat samarbetsplanerna så fort Audi började nosa runt. 

McLarens vd Zak Brown har bekräftat att man har varit i kontakt med Audi, så BMW:s farhågor om att rivalen kunde få tag på BMW:s immateriella rättigheter var inte obefogade. 

Men efter att Audis comeback till F1 i en nära framtid blivit ett känt faktum så har samtalen mellan McLaren och BMW återupptagits. 

Samarbetet borde vara en solklar win-win situation för bägge parter. BMW behöver konkurrera i superbilssegmentet där man hittills inte haft jättestora framgångar. McLaren behöver i sin tur hjälp med att få till en elektrisk SUV, något som BMW har massvis med erfarenhet av. 

 

Annons
Annons
Rulla till toppen