Elbilen Ford Mustang Mach-E får V8-vrål med nytt kit

Vad gör en ärrad tillverkare av sportavgassystem när elbilarna tränger sig på? Erbjuder ett kit som får din tidigare tysta elbil att mullra för omgivningen!

Annons
Annons

På den just öppnade eftermarknadsmässan SEMA Show i Las Vegas kan man få se det mesta bland biltillbehör och custombyggen. Självklart tar elbilar en allt större del av kakan. Något som inte har så avgörande betydelse om du är en tillverkare av exempelvis fälgar eller chassikomponenter. Men sätt dig in rollen som en avgasrörstillverkare och du kan nog lätt hålla dig för skratt.

Men nöden är uppfinningarnas moder och Borla Exhaust är en 44 år gammal producent av rostfria sportavgassystem som börjat tänka till: Saknar inte kunderna till en elbil som Ford Mustang Mach-E ljudet av en V8-motor? Även utvändigt!

Tankegången känns igen från elbilen Dodge Charger Daytona SRT Concept som även den kan mullra i 126 decibel för betraktaren.

Ford Mustang Mach-E är första bilen ut att erbjudas ett kit kallat Borla Active Performance Sound System som med hjälp av en högtalare strax bakom bakaxeln ger ifrån sig ett inte helt orealistiskt V8-ljud.

Eller vad tycker du själv? Lyssna här på tillverkarens egna filmsnutt:

Borla Exhaust säger sig använda en egen patentskyddad algoritm som utan fördröjning och med den bästa förstärkartekniken ska ge rätt känsla beroende på varvtal, hastighet, last, med mera.

Ljuden från varvande motorer såväl som avgassmällar med mera baseras på tillverkarens inspelningar från bilar utrustade med Borlas sportavgassystem. Dessa har sedan tidigare sålts i de tre styrkenivåerna ATAK, S-Type och Touring och på elbilarnas app som följer med det nya systemet ska dessa simuleringar vara valbara och andra finjusteringar möjliga.

Den eldrivna pickupen Ford Lightning står näst på tur att få ett kit och därefter följer fler elbilsmodeller meddelar Borla Exhaust.

Annons
Annons
Rulla till toppen