Stort test av sommardäck – oväntade resultat

Snart är det vår och kanske behöver du nya sommardäck? Då får du inte missa vårt stora sommardäcktest med 14 däck. Den här gången har vi med både kinesiska och indiska däck i testet – och de förvånar oss verkligen! Dessutom kör vi två dubbfria vinterdäck som referens och ta lärdom, de är farliga på sommaren.

Även om vinter kan spela oss spratt några gånger till är det snart vår över hela landet. Du som ska investera i nya, bra sommardäck får inte missa det stora däcktestet i auto motor & sport nummer 7-2013.

Hela listan med de testade sommardäcken hittar du i rutan nedtill på sidan. Ni som följer auto motor & sport regelbundet minns säkert att vi varit starkt kritiska till däck tillverkade i Kina. De har generellt presterat dåligt och trots ett lågt pris har vi inte kunnat rekommendera någon att köpa dessa kinesiska däck.

Men det kan vara dags att tänka om även på detta område. Kinesiska Landsail LS288 överraskar positivt och mest imponerade är vi av indiska Apollo Alnac 4G som klättrar riktigt högt i resultatlistan.

• Köp eller logga in för att läsa reportaget.

• Observera att prenumeranter läser gratis, allt du behöver göra är att skapa ett eget ams-konto. Är du inte prenumerant kan du ta en prenumeration för bara 99 kronor och få tillgång till hela tidningsarkivet direkt. 

Artikeln publicerades i auto motor & sport 7/2014.

 

Sommardäck som är med i testet:
Apollo Alnac 4G
Barum Bravuris 3
BF Goodrich g-Grip
Continental ContiPremiumContact 5
Dunlop SP Bluresponse
Goodyear EfficientGrip Performance
Hankook Ventus Prime 2
Hercules Raptis VR1
Landsail LS288
Michelin Primacy 3
Nokian Hakka Blue
Pirelli Cinturato P7
Toyo Proxes CF2
Vredestein Sportrac 5

Stort test av sommardäck – oväntade resultat

Den här artikeln är exklusiv för prenumeranter på auto motor & sport.

För att kunna läsa den här artikeln krävs att du är prenumerant på auto motor & sport och inloggad på ditt konto. Artikeln går också att köpa via SMS. Köpet tar bara några sekunder och du kan läsa artikeln direkt.

a Köp artikeln med telefonen

Köp artikeln direkt för 29:-

Efter några sekunder kommer ett SMS med din pinkod.
Kostnad för SMS:et är 29 kr.


WyWallet För att kunna köpa artikeln med mobilen behöver du aktivera dig hos WyWallet som är en tjänst från operatörerna Tre, Telenor, Telia och Tele2.
Mer information: wywallet.se

Fyll i pinkod

Frågor?
Klicka här för support.

b Logga in om du har kopplat prenumerationen till ditt konto