DTM-premiär, salong, SUV-test, S80-provkörning och Cadillacsvar!

I helgen är det DTM-premiär och givetvis åker Thomas Berggren till Hockenheim. På Stockholms Bilsalong löper allt vidare, kom och träffa… Vårt stora SUV-test mal...
Annons

I helgen är det DTM-premiär och givetvis åker Thomas Berggren till Hockenheim. På Stockholms Bilsalong löper allt vidare, kom och träffa… Vårt stora SUV-test mal vidare, med en klar utrymmesvinnare och en överraskande vägkramare.
På måndag provkör jag nya Volvo S80 – har du någon speciell fråga? Och så har gårdagens Cadillac-historia fått ett svar från Cadillacs PR-ansvariga.

DTM-premiären på Hockhenheim är ett måste för Thomas Berggren, som drar söderut i eftermiddag. Full rapport och analys i nästa nummer – och glöm inte att SVT 24 sänder direkt!

Stockholms Bilsalong går in på sin slutspurt. Kom och träffa oss i vår monter i dag och under hela helgen. I kväll jobbar Anna, Lasse, Gunnar, och Jonathan.
På lördag fm jobbar PG och Robert, lördag eftermiddag Mikael Johnsson och John.
På söndag fm jobbar Pär Brandt och Alrik. På eftermiddagen finns Fredrik P och Fredrik H.

Betygsättardagen i vårt stora SUV-test bjöd på överraskningar från Land Rover Discovery 3. Ska du ha en riktigt rymlig familjebil och köra sju personer är den överlägsen Volvo XC90.
Hyundai Santa Fe är också är rymligare än både Volvo och Audi Q7 på tredje raden!
Land Rover må kränga häftigt, men grepp har den i massor.
För första gången i ett SUV:test börjar nu BMW X5 kännas gammal och lite burkig…

S80. Som sagt, har du frågor till mig, mejla snabbt, (klicka här) så ska jag försöka svara i nästa nummer.

Till sist ett svar på gårdagens Cadillac-reservdelsprobelmatik.
Så här skriver Christer Schmiedt:

”Kunden äger en snart 3 år gammal Europasåld Cadillac CTS. Tisdagen den 29 mars tändes en varningslampa på instrumentpanelen och kunden kontaktar Cadillac assistans som bärgar bilen till den närmaste auktoriserad verkstad på Svenska Bil i Akalla. Bilen felsöks och den sensor som indikerar felfunktion beställs onsdagen den 30 mars. Den aktuella reservdelen är restnoterad i såväl svenskt lager, Europalager som hos GM i USA. Kunden meddelas att någon exakt leveranstid på reservdelen inte går att lämna ännu. Cadillac assistans ger under tiden kunden en fri lånebil av motsvarande typ.
Enligt våra rutiner så meddelas vi som generalagent om att bil står på verkstad och att reservdel är restnotera, vilket leder till att en efterlysning av delen skickas ut till återförsäljare och verkstäder som söker delen i egna lager, detta leder i sin tur till att delen återfinns hos en amerikansk ÅF i Kansas och denna returnerar delen till GM/Cadillac för att kunna skicka den vidare till Sverige. Denna information når ÅF i Sverige idag den 6 april och delen väntas anlända till Sverige den 10 april. Därefter återstår montering på verkstad och kontroll innan kunden får sin bil tillbaka.
Det är givetvis alltid beklagligt när en av våra bilar går sönder, ännu tråkigare är det förstås när den nödvändiga reservdelen är restnoterad.
I detta fall kan vi konstatera att såväl bilens treåriga assistansförsäkring samt dito nybilsgaranti håller kunden skadeslös genom att lämna såväl en kostnadsfri reparation som en fri lånebil under tiden.
Med tanke på att reservdelen i det aktuella fallet var slut på samtliga tre lagernivåer så kan vi inte se att den aktuella tiden att skaffa fram denna del från en fristående Cadillac verkstad i USA, 11 dagar i dagsläget, kan ses som onormalt lång.
Självklart vill vi att kunden i slutändan skall vara nöjd med den produkt han köpt och den service vi lämnar och vi kan garantera att vi gör allt som står i vår makt för att uppfylla detta inom ramen för det åtagande som vi har som representant för varumärket Cadillac.
För övrigt så har kunden uttryckligen begärt att få diskutera sin situation direkt med VD för Cadillac Sverige AB, vilket är undertecknad, vilket han givetvis fick under torsdagen.
Hoppas att detta ger er en bild av vår syn på det aktuella fallet och du är välkommen tillbaka med ytterligare frågor.”

Med vänlig hälsning
Christer Schmiedt
PR-ansvarig
Cadillac Sverige AB

Ha en bra helg!
Alrik

Annons
Annons
Rulla till toppen