Mercedes S kommer som cab

Mercedes breddar modellutbudet när nästa generation av flaggskeppet S-klasss är klar 2012. Då blir det en cabriolet och en pullmanvariant, förutom sedanen och coupén CL....
Annons

Mercedes breddar modellutbudet när nästa generation av flaggskeppet S-klasss är klar 2012. Då blir det en cabriolet och en pullmanvariant, förutom sedanen och coupén CL.

 

Mercedes S kommer som cab

Konceptbilen Ocean Drive på Detroitsalongen i januari 2007 baserades på en S-klss. Från 2012 ska den byggas i serie.

Enligt tyska auto motor und sport har Mercedeschefen Dieter Zetsche gett order om att S-klass ska utökas med en cabriolet i stil med konceptet Ocean Drive, plus en statsmannamässig pullman-variant med fyra fåtöljer i konferenslayout, vända mot varandra.
De tyska uppgifterna säger att Mercedes siktar på sju olika versioner av nästa S-klass, som ska var klar 2012. Vilka de övriga är förutom den korta och långa sedanen och coupén CL, har inte avslöjats. Det spekuleras dock om en coupéliknande sedan i stil med E-klassens CLS. Den skulle i så fall ersätta den korta sedanen.

Mercedes S kommer som cab

S-klass som cabriolet behövs för att matcha Volkswagenägda Bentley, anser Mercedeschefen.

Cabrioletversionen av S-klass ser Mercedeschefen som nödvändig för att möta framgångarna för Volkswagens lyxmärke Bentley.
Dieter Zetsche vill också med det breddade S-klassprogrammet dra nytta av skalfördelar, och där kommer också nästa generation av superlyxbilen Maybach in i bilden: plattformen blir densamma som bär upp S-klass.
S-klass är i dag världens mest sålda lyxsedan, men en försäljningsvolym som överträffar BMW 7-seriens och Audi A8:s sammanlagda försäljning. Till och med oktober månad hade S-klass sålts i 91.300 exemplar, och coupén CL nådde 9.200 sålda, vilket är nytt rekord för modellen.

Mercedes S kommer som cab

Nästa generation av superlyxbilen Maybach ska baseras på samma plattform som S-klass.

Den långa versionen av S-klass är bästsäljaren: 70 procent av köparna väljer bilen med axelavståndet 316 och totallängden 521 centimeter (= plus 13 cm på båda måtten).
Intresset för förlängda bilar har fått Mercedes att satsa även på en förlängd E-klass, när nästa generation presenteras 2009. Samtidigt som den nya blir 7 cm längre än dagens E-klass, lanseras en långversion som dessutom är förlängd med 20 cm. Den ska byggas i Daimler AG:s kinesiska fabrik och i första hand säljas i Kina. Det är dock inte uteslutet att den i ett senare skede även kan exporteras till andra marknader.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen