SPION: Är detta nya McLaren-Mercedes?

Mercedes värstingsportbil McLaren SLR ska läggas ner nästa år, enlig brittiska Autocar – den säljer för dåligt. I stället planeras en ny supersportvagn som ska...
Annons

Mercedes värstingsportbil McLaren SLR ska läggas ner nästa år, enlig brittiska Autocar – den säljer för dåligt. I stället planeras en ny supersportvagn som ska byggas i England. Mycket talar för att det är tekniken i den bilen som testas i denna anskrämliga mula som just nu hårdkörs på Nürburgring.

 

SPION: Är detta nya McLaren-Mercedes?

Vad döljs egentligen under denna fågelskrämma till mula? Tidigare trodde vi att det var den nya coupén med måsvingedörrar, men troligare är att det handlar om en ny supersportbil från Mercedes-McLaren.

Denna fula mula har vi sett förut, under vintertest i norra Sverige, och nu har den fångats vid högfartstest å Nürburgring. Det är dock inte samma exemplar – karossdetaljer och regnummer är olika.
Frågan är bara vad det ska bli av den teknik som finns under det popnitade skalet här.

SPION: Är detta nya McLaren-Mercedes?

Måtten, bland annat det stora axelavståndet, talar för att här döljs en större bil än den coupé med måsvingedörrar som konstruerats av AMG och HWA.

Tidigare har det läckt ut ganska detaljerade uppgifter om en helt ny sportcoupé, något mindre än nuvarande SL, med måsvingedörrar som på 50-talsklassikern 300 SL och transaxellayout med växellådan bak. Projektet heter internt W197 och bilen är utvecklad av Daimlers hustrimmare AMG i samarbete med HWA Racing, som svarar för tävlingsbilarna i DTM. Bestämda uppgifter säger att den ska byggas vid Mercedees huvudfabrik i Sindelfingen.

SPION: Är detta nya McLaren-Mercedes?

Designen här har inget att göra med den färdiga bilen – detta är en mula som delvis består av komponenter från Dodge Viper.

Men att det är den bilen som döljer sig i mulan på bilderna här, förefaller inte sannolikt. Axelavståndet verkar här närmast större än SLR-modellens 270 cm, och på dagens SL är måttet 256 cm. Det talar för att bilderna inte visar den kommande måsvingebilen.

SPION: Är detta nya McLaren-Mercedes?

Säkra uppgifter säger att Mercedes utvecklar en ny coupé med måsvingedörrar, som ska börja byggas i Sindelfingen redan 2010. Med det är knappast den som döljs under skalet på mulan.

Med tanke på de nya uppgifterna om att McLaren planerar en ny supersportmodell (med projektnamnet P11), är det rimligare att anta att det är denna som nu testkörs runt Ringen.
Det är alltså varken nästa generation SL (2012) eller den ännu odöpta reinkarnationen av Måsvingen, som enligt vissa uppgifter får premiär redan 2010.

Spionbilder: Automedia
Illustration: Schulte/Nextline.

Annons
Annons
Rulla till toppen