Nästa VW Polo kan bli fyrhjulsdriven

Nuvarande Volkswagen Cross Polo är mest tuff på utsidan, men saknar fyrhjulsdrift. Det är något som kan ändras när nästa generation Polo snart introduceras. Även kommande Audi A1 kan få fyrhjulsdrift.

Bild 359956

Nästa generation VW Polo Cross får lika mycket attityd, men sannolikt även fyrhjulsdrift som kan leverera det som bilen utseendemässigt lovar. KLICKA FÖR STÖRRE


I skandinaviskt vinterklimat är fyrhjulsdriftens fördelar uppenbara. Men även nere i Europa behövs det inte mycket snö på asfalten förrän de branta bergsvägarna blir helt oframkomliga - såvida man inte har fyrhjulsdrift.
I takt med att bilparken blir allt mindre, på grund av bränslekraven, växer också behovet hos en del kunder att även fortsättningsvis kunna välja till fyrhjulsdrift, men i mindre bilmodeller. Det behovet kan VW och Audi snart möta.

Bild 359957

Volkswagen Polo Cross är inte så vanlig på svenska vägar. Kanske kan intresset öka om modellen också har fyrhjulsdrift att erbjuda? KLICKA FÖR STÖRRE


Skoda Fabia var första modell på VW-koncernens nya kompaktplattform PQ25 och nyligen presenterades Seat Ibiza, den andra modellen på samma plattform. Seat-chefen Erich Schmitt gick händelserna lite i förväg när han fick frågan om Ibiza skulle få fyrhjulsdrift, han sa då att "Ibiza får inte fyrhjulsdrift, men andra modeller i gruppen kan få det som tillval. Möjligheten finns inbyggd i plattformen."
Det innebär med andra ord att nästa generation VW Polo, som presenteras i höst, sannolikt får fyrhjulsdrift som tillval. Förmodligen inte direkt vid lanseringen, men som ett senare tillval för att hålla intresset uppe för modellen.
Även Audi ska bygga en kompaktmodell, A1, på samma plattform och den lär visas upp under senare halvan av 2009. Eftersom Audi är så intimt förknippat med quattro och fyrhjulsdrift kan vi förvänta oss att även A1 får detta tillval.