Honda lägger ned både NSX och S2000

Krisen fortsätter att skörda offer i bilvärldens modellutbud. Nu meddelas att Honda skrinlägger planerna på en efterträdare till roadstern S2000, liksom en planerad BMW-utmanare med...
Annons

Krisen fortsätter att skörda offer i bilvärldens modellutbud. Nu meddelas att Honda skrinlägger planerna på en efterträdare till roadstern S2000, liksom en planerad BMW-utmanare med V8 och en cabversion av hybriden CR-Z. Superbilen NSX dödförklarades redan i december.

Honda lägger ned både NSX och S2000

Honda OSM (Open Study Model) var en konceptbil på Londonsalongen i somras, som betraktades som förstudie till nästa generation av roadstern S2000.

De riktigt körroliga bilarna från Honda faller nu offer för den bistra ekonomiska verkligheten.
Enligt uppgifter i brittiska Autocar har Honda beslutat lägga ner utvecklingen av en efterträdare till roadstern S2000, som går i graven i slutet av 2009. Redan den 17 december förklarade Hondachefen Takeo Fukui att den planerade supersportbilen NSX, som var tänkt att lanseras med V10-motor 2010, hade stoppats – av ekonomiska skäl.

Om uppgifterna i Autocar stämmer, kommer också en "muskelmodell" med V8-motor under Acura-namnet att avvecklas. Den var tänkt att konkurrera med BMW:s M3-modell, men där har Hondaledningen tänkt om: en V8-motor rimmar illa med Hondas hårdlanserade "gröna" image – och med det nyckfulla bensinpriset.

Enligt pressuppgiften ska även en påtänkt cabrioletversion av hybridmodellen CR-Z ha lagts på hyllan. CR-Z med kombicoupékaross är dock färdigutvecklad och ska lanseras till sommaren i år, efter introduktionen av hybriden Insight.

Hondas försäljning i USA backade med 8 procent under förra året, med ett dramatiskt ras på 35 procent i december.

Annons
Annons
Rulla till toppen