Bentleys snabbaste bil någonsin – körs på E85!

Nu har vi fått den första bilden på Bentleys nya modell som ska premiärvisas i Genève i början på mars. Några uppgifter har vi inte,...
Annons

Nu har vi fått den första bilden på Bentleys nya modell som ska premiärvisas i Genève i början på mars. Några uppgifter har vi inte, mer än att motorn ska vara ”biofuel” och prestanda så höga att detta blir Bentleys snabbaste någonsin! Det innebär alltså mer effekt än de 610 hk som man pumpar ur sin W12:a i Continental GT Speed.

Bentleys snabbaste bil någonsin - körs på E85!

Uppgifterna om Bentleys nya ”värsting” är mycket knapphändiga. Det enda vi har är den här mörka bilden, samt uppgifterna att modellen blir ”biofuel” samt den snabbaste någonsin från Bentley. Det innebär i så fall en topphastighet över de 326 km/h som man anger till Continental GT Speed! KLICKA FÖR STÖRRE

Nu börjar det komma lite vårkänslor i luften och även om vi här i Sverige måste skrapa rutorna varje morgon förbereder sig bilindustrin för vårsalongen i Genève.
Vi vet till exempel att Volkswagen ska premiärvisa nästa generation Polo i Genève, igår fick vi första bilden på Opels Ampera och idag är det dags för ännu en mörk bild – den här gången från Bentley. Några uppgifter får vi inte, inte ens ett namn, men Bentley utlovar i alla fall att denna bilen ska gå på "biofuel" och bli märkets snabbaste någonsin. Det innebär att den nya modellen måste gå snabbare än 326 km/h!
Biofuel borde i det här fallet innebära att Bentley gör sitt första försök att visa upp någon typ av miljöhänsyn och anpassa sin 6,0 liter stora W12-motor till etanolbränslet E85. Med högre oktantal och bättre kylning finns möjligheten att öka på effekten över de 610 hk och 750 Nm som finns tillgängliga i Continental GT Speed – och den chansen tar man uppenbarligen. Som vi kan se på bilden blir det också vissa aerodynamiska och kosmetiska förändringar i fronten.

Framgångarna för Bentley under 2007 och 2008 har varit stora med en försäljning kring 10.000 bilar per år. Men slutet av förra året blev tvärbroms för Bentley, precis som för många andra brittiska märken, och man tvingas nu införa ett produktionsstopp på sju veckor under våren för att anpassa sig till efterfrågan.
Förhoppningsvis kan satsningen på E85 öka intresset för Bentley, inte minst om man inför "biofuel-motorer" över hela linjen. Inte ens Bentleys kunder är okänsliga för miljöaspekterna.

Annons
Annons
Rulla till toppen