Mercedes CLK: Yta och innehåll

En vacker yta räcker som bekant inte hela vägen när det gäller förhållanden. Mercedes CLK har både yta och innehåll, enligt ägarna.   ”Opraktisk –...
Annons

En vacker yta räcker som bekant inte hela vägen när det gäller förhållanden. Mercedes CLK har både yta och innehåll, enligt ägarna.

 

Mercedes CLK: Yta och innehåll

”Opraktisk – men hög imponatorfaktor!”, säger Mats Flodin, CLK 200 K -03

Det är vanskligt att tycka saker om design, speciellt bildesign. Alltid trampar man på någon öm tå, eller fastnar i den aldrig sinande diskussionen om huruvida det finns något rätt och fel när det gäller subjektiva saker som form.
När Mercedes skapade en coupé på C-klassbas gjorde man dock otvivelaktigt rätt. Det finns nämligen oerhört få människor som tycker att denna bil är någonting annat än snygg. Tittar man på vad ägarna säger är omdömet solklart: ”Fantastiskt vacker bil”, ”Tidlös design” och ”Ursnygg” är några av superlativen som ägarna använder.

Mercedes CLK: Yta och innehåll

”En vacker coupé till ett överkomligt pris”, säger Michael Sheibe, CLK 200 K -03

Två tredjedelar av ägarna anger att designen var den viktigaste egenskapen vid köpet, och konstigt vore det väl annars. Det finns ju rymligare och mer praktiska C-klassmodeller att köpa om man värdesätter sådana kvaliteter.
Varumärket är den näst viktigaste faktorn till att det blev just en Mercedes, och ägarna har inte sällan haft andra stjärnprydda bilar innan sin CLK. Det vanligaste märket som CLK-ägaren kört innan är dock BMW, men lite förvånande är att mycket få ägare kommer från Audi.
På problemsidan är det ganska glest, men ett fåtal ägare klagar på strulande elektronik i sina bilar. Det rör sig troligen om måndagsexemplar i dessa fall, för majoriteten av ägarna är helnöjda.

Mercedes CLK: Yta och innehåll

”Fantastiskt vacker bil!”, säger Marin Bucic, CLK 500 -03

En detalj verkar dock Mercedes misslyckats med, och det är körriktningsvisarna i backspeglarna. Långt över hälften av CLK-ägarna i vår databas klagar på att blinkersdelen på speglarnas framsida tar in vatten, immar igen och i vissa fall har blinkersen slutat fungera helt. Detta kan alltså fastslås vara ett typfel på denna modell.
Ett annat ”problem” som CLK dras med är det svårt att lasta

Mercedes CLK: Yta och innehåll

Se länk nedan för att ladda hem pdf med data och betyg, samt vår egen provkörningsrapport av CLK.

bilen för, men värt att ta i beaktande innan ett köp: säljarnas och verkstadspersonalens service- och bemötandenivå är kraftigt varierande. En ägare berättar om att han ”gärna skulle behållit bilen, om det inte vore för verkstaden” och det är såklart ett dilemma. En annan pratar om nonchalans på märkesverstaden, och att de uppvisar ”obefintlig uppmärksamhet” vad gäller kundbemötandet.
Tråkigt, men sett från den ljusa sidan betyder det att om den lokala Mercedeshandlaren har verkstadspersonal som inte behöver gå på charmkurs, behöver du troligen aldrig utnyttja deras mekaniska färdigheter heller. CLK verkar vara lyckad både på ytan och under skalet.

 

Annons
Annons
Rulla till toppen