Infiniti M – redo för hela världen

På fashionabla Pebble Beach, Kalifornien, presenterade Infiniti sin nya lyxsedan ”M”. Det är faktiskt tredje generationen men den första som ska säljas över hela världen,...
Annons

På fashionabla Pebble Beach, Kalifornien, presenterade Infiniti sin nya lyxsedan ”M”. Det är faktiskt tredje generationen men den första som ska säljas över hela världen, inklusive här i Europa. V8:a med över 400 hk ska erbjudas men i Europa får vi även en ny V6-diesel.

Infiniti M - redo för hela världen

Premiärvisningen i Pebble Beach var ”virtuell” men vi har i alla fall fått fyra bilder på den riktiga bilen. KLICKA FÖR STÖRRE

Bilutställningen i Pebble Beach har pågått sedan mitten av veckan men de flesta premiärvisningar sparas till helgen. Under helgen ska också den vackraste bilen utses i "Pebble Beach Concours d'Elegance", en tävling som brukar samla de mest exklusiva veteranbilarna som finns i världen.

Under fredagskvällen gjorde Infiniti (Nissans lyxbilsmärke) en virtuell premiärvisning av sin nya lyxsedan "M", som den kort och gott kallas. Eftersom Infiniti inte anger några siffror efter bokstaven kan vi väl misstänka att det händer en del med motorvolymerna. Nuvarande V6 är på 3,5 liter och V8:an på 4,5 liter. En av våra besökare noterade att bakluckan visar "56 S" och det kan ju indikera att volymen växer till 5,6 liter på V8:an.

Infiniti M - redo för hela världen

Infinitis M-serie kvalar storleksmässigt in ungefär där vi hittar modeller som BMW 5-serie och Audi A6. Kan den här designen hävda sig i Europa? Nästa år får vi svaret. Tittar man noga står det ”56 S” på bakstammen. KLICKA FÖR STÖRRE

Bilen fanns alltså inte på plats men med hjälp av 3D-teknik skapade man en illusion av bilen för åskådarna. Den riktiga, publika premiären ska ske senare i år men om det innebär Frankfurt (i september) eller ett senare tillfälle får vi inte reda på i skrivande stund.

Faktauppgifterna är ännu så länge rätt få. Infiniti utlovar i alla fall en omarbetad V8-motor som ska ge över 400 hk (nuvarande 4,5-liters V8:an ger 330 hk), men samtidigt lovar man att förbrukningen ska sänkas jämfört med nuvarande motorer.
Modell M är den tredje generationen men den första som ska säljas över hela världen, nu när Infiniti organiserar en ny försäljningsorganisation som bland annat täcker hela Europa. På våra breddgrader utlovas en V6 "prestandadiesel" som alternativ till V8:an. Våra engelska kolleger på Autocar påstår dessutom att vi kan förvänta oss en V6-hybrid.

Infiniti M - redo för hela världen

Nissan, förlåt – Infiniti, utlovar ett överdåd av lyx i interiören och den första bilden visar att man nog inte ljuger allt för mycket. Notera den analoga klockan i mitten. KLICKA FÖR STÖRRE

Modellprogrammet består av G Coupé, Sedan och Convertible samt M Sedan (35 och 45), crossoverbilarna EX och FX samt den fullstora suven QX. Sen väntar vi förstås också på att man gör verklighet av den linjesköna konceptbilen Essence från Genève, något som i serieproduktion skulle kunna bli en M Coupé.

Infiniti M - redo för hela världen

Annons
Annons
Rulla till toppen