Volvoaffären stöter på problem – eller?

Geelys förhandlingar med Ford om att köpa Volvo har stött på hinder. ”Om affären inte går i lås är det inte vårt fel”, säger Geelys...
Annons

Geelys förhandlingar med Ford om att köpa Volvo har stött på hinder. ”Om affären inte går i lås är det inte vårt fel”, säger Geelys styrelseordförande Li Shufu. Samtidigt meddelar Fords koncernchef Alan Mulally att arbetet rullar på. Vem har rätt?

Problemen skyller Geely på Ford. Men Fords vd Alan Mulally, som är på besök i Shanghai, Kina, påstår att förhandlingarna fortsätter och gör framsteg. ”Vem som än köper Volvo får ett fantastiskt varumärke,” sa Mulally.

Volvoaffären stöter på problem - eller?

Alan Mulally och Li Shufu verkar ha olika uppfattning om vad som händer med Volvo-affären.

Li Shufu, styrelseordförande i Zhijiang Geely Holding Group, säger till Wall Street Journal att Volvo-affären var färdig att undertecknas, men att villkoren ständigt förändrades, och att förhandlingarna bitvis varit ”mycket tuffa”. Li Shufu säger inte vilka problemen har varit.

”Om Volvoaffären inte går igenom, ligger problemet inte hos oss. Vi har inte brutit vår del av förhandlingarna,” säger Li Shufu.

Geelys talesperson säger till nyhetsbyrån Reuters att affären ska avslutas helt under andra kvartalet. Men för att nå dit måste de sista frågetecknen vara uträtade inom några veckor.

Annons
Annons
Rulla till toppen