Morgan 3 Wheeler – med nutidsteknik

Dagens efterfrågan på äventyrsresor kan kanske fyllas med denna läckerhet som visas på bilsalongen i Geneve: Morgan 3 Wheeler. En modern klassiker. Morgan 3 Wheeler...
Annons

Dagens efterfrågan på äventyrsresor kan kanske fyllas med denna läckerhet som visas på bilsalongen i Geneve: Morgan 3 Wheeler. En modern klassiker.

Morgan 3 Wheeler - med nutidsteknik

Morgan 3 Wheeler har precis som sina klassiska föregångare en V-twin mellan framhjulen, denna gång en björnstark 117-hästare från Harley Davidson. Modern femväxlad låda från Mazda och väl utprovat, modernt chassi ger en lättkörd, öppen sportbil. För äventyrssemestern, någon?

Morgan 3 Wheeler gav många en skön upplevelse på bilsalongen i Geneve. Kanske också en skön dröm om en äventyrsresa tillsammans med någon man gillar att resa med.

Morgan 3 Wheeler är en pastisch på en av bilhistoriens rekordhållare. Det brittiska sportbilsföretaget har byggt en ny trehjuling med hjälp av en V-twin från Harley Davidson och en femväxlad manuell växellåda (med backväxel) från Mazda.

Motorn ger 117 hästar och den lätta bilen, byggd av aluminium, ska enligt Morgan klara sprinten noll till hundra på under fem sekunder. Vad gäller säkerhet och utsläpp klarar den lilla sportbilen alla lagkrav. Någon förbrukningssiffra har vi dock inte sett ännu.

Sittbrunnen är byggd i klassik stil. Här finns de förväntade instrumenten samt en skön, läderklädd inredning. Stilen är komfortabel flygplanscockpit och ansluter till den anglofila trend Morgan gjort till sitt varumärke.

Den som önskar kan få en rad specialtillbehör till sin Morgan 3 Wheeler. Kromade topplockskåpor, cylindrar, avgasrör och rullningsskydd för förare och passagerare eller varför inte "bombplanslook" med dekaler längs den flygplanslika karossen?

Prisbilden som anges under bilsalongen i Geneve talar om drygt en kvarts miljon kronor som entrébiljett innan kunden har klickat i några tillvalsrutor på kontraktet. Leveranstiden är, som alltid hos Morgan, en spegling av efterfrågan…

Annons
Annons
Rulla till toppen