Volkswagen E-scooter – salongens överraskning!

Shanghaisalongen innehåller inte bara bilar. Volkswagen visar en tvåhjuling på bilsalongen i Shanghai. Den går fyra mil på en laddning och kan komma till Europa...
Annons

Shanghaisalongen innehåller inte bara bilar. Volkswagen visar en tvåhjuling på bilsalongen i Shanghai. Den går fyra mil på en laddning och kan komma till Europa om lanseringen i Kina går bra.

Volkswagen E-scooter - salongens överraskning!

Än så länge är Volkswagen E-scooter ett koncept, men en lansering borde inte ligga särskilt långt in i framtiden.

Volkswagen E-scooter, som den isvita skapelsen heter, väger 20 kg utan batterier och drivs med en 350 watt stark elmotor. Den toppar drygt 50 km/h och ska komma fyra mil på en laddning.

Batteriet kan tas loss och laddas inomhus under natten. Designchefen för Volkswagens Kinakontor, Simon Loasby, lovade under premiärvisningen av E-scootern på bilsalongen i Shanghai att både prestanda och räckvidd kan förbättras med ett litiumjonbatteri och en 700-wattsmotor.

Volkswagen överväger att hyra ut scootrarna i en "hubb", som placeras vid tågstationer och shoppinggalerior i utvalda kinesiska städer, under 2012.

"Det säljs redan 20 miljoner elektriska scootrar varje år i Kina. De flesta kostar omkring 500 dollar, och det är billiga 'slit-och-släng-scootrar'. Varför skulle vi inte kunna introducera en premiumscooter – med LED-kampor, glansig plast, ett fint lädersäte och en sofistikerad färddator – och ändå inte ta mer betalt än 1.000 dollar?", sa Simon Loasby.

Annons
Annons
Rulla till toppen