Fisker börjar säljas i Sverige

Callisma, som utför service på Bentley och är återförsäljare av Aston Martin, blir nu auktoriserade återförsäljare även för Fisker. De första bilarna anländer i juni...
Annons

Callisma, som utför service på Bentley och är återförsäljare av Aston Martin, blir nu auktoriserade återförsäljare även för Fisker. De första bilarna anländer i juni till företagets showroom i Danderyd.

Fisker börjar säljas i Sverige

Fiskerförsäljningen sker i Callismas lokaler i Danderyd norr om Stockholm, men företagets vd Johan Nygren antyder också att Callisma senare kan öppna ett showroom i västra eller södra Sverige.

Avtalet mellan Callisma och Nellemann Fair Drive A/S, som importerar Fisker till Skandinavien, Benelux och Ukraina, innebär att Callisma blir återförsäljare för Fisker med start i maj. Callisma öppnar även sin serviceverkstad för Fiskers bilar.

De första Fiskerbilarna anländer till Sverige i sommar och Callisma räknar med stort intresse. Plugin-hybriden Fisker Karma klarar åtta mil på enbart eldrift, och gör 0 till 100 km/h på 6 sekunder.

Mannen bakom företaget, Henrik Fisker, har själv designat bilen som ska vara ett miljövänligare alternativ till Aston Martin Rapide, Maserati Quattroporte och Porsche Panamera. Henrik Fisker har tidigare jobbat hos Aston Martin och hos BMW, där han designade BMW Z8.

Fisker börjar säljas i Sverige

Annons
Annons
Rulla till toppen