Film: Corvette ZR1 ny kung av Ringen

Nya Corvette ZR1 har satt en ny tid på Ringen som får tvivlare att sätta sitt kaffe i vrångstrupen. Den är en sekund långsammare än...
Annons

Nya Corvette ZR1 har satt en ny tid på Ringen som får tvivlare att sätta sitt kaffe i vrångstrupen. Den är en sekund långsammare än en Porsche 997 GT2 RS men ändå kung, hur kan det komma sig?

Den uppmärksamme läsaren Mikkel Fjellstad har tipsat oss om att Corvette släppt en ny film på Youtube där de visar nya ZR1 i standardutförande köra ett varv på 7.19! Utrustad med Michelins senaste version av Pilot Sport Cup är den precis så standard som en kund kan beställa den. Porsche 997 GT2 RS ska, enligt Porsche själva, ha kört på 7.18 men eftersom de inte visat en video på bedriften rankar den ansedda sajten Bridge to Gantry Corvette som kung av Ringen.

Det är Corvettes testförare Jim Mero som satt tiden. Även om han är en duktig förare så tvivlar vi inte en sekund på att en erfaren ringenräv som Walter Röhrl skulle kunna putsa den tiden med ytterligare några sekunder, om han inte var Porsche trogen. Upplagt för ett svar från Porsche?

Annons
Annons
Rulla till toppen