Jeremy Clarkson i blåsväder – igen

Återigen har den högljudde programledaren för Top Gear råkat ut för en kritikstorm. Han har ställt bilen på en parkeringsplats för rörelsehindrade, och skämtat om cancer.
Annons

Jeremy Clarkson i blåsväder – igen
Återigen i trubbel.

I senaste avsnittet av BBC-programmet Top Gear tittade Jeremy Clarkson och James May närmare på två elbilar: Nissan Leaf och Peugeot iOn. Under en del av avsnittet stod bilarna parkerade på en plats reserverad för rörelsehindrade, och nu ryter en brittisk förening för rörelsehindrade bilister till och kallar det hela ”typiskt Clarkson”.

Båda programledarna ställde alltså sina bilar på otillåten plats – men det är mest Jeremy Clarkson som får kritik. En talesperson för Top Gear säger att programmet inte tolererar missbruk av handikapplatser, men att de hade tillstånd från ägaren av parkeringen avv använda platsen obehindrat under en kort tid.

I en krönika ska Jeremy Clarkson dessutom ha nämnt att han upptäckt en knöl som läkarna uppmanat honom att ta bort eftersom den skulle kunna innehålla cancer. Men det ansåg sig Clarkson inte ha tid med, och BBC-programledaren Chris Evans, som själv tagit bort en tumör, kritiserar honom för att ha skämtat om något så allvarligt som cancer.

Annons
Annons
Rulla till toppen