Lexus LFA fixar Ringen på 7:14

Envisa rykten på nätet påstod att Lexus kört en LFA på Ringen på fantastiska 7:14, tack vare ett Nürburgringpaket. I så fall klår den Porsche 911 GT2 RS med fyra sekunder! Nu är tiden bekräftad – och vi har filmbeviset.
Annons

Lexus LFA fixar Ringen på 7:14
Slagen av en japan?


I början av september rapporterade
vi om Toyotas elbilsrekord på Nürburgring – 7:48 med elbilen TMG EV P001. Envisa rykten på nätet hävdade sedan att testföraren Akira Iida, som kört LFA i årets 24-timmarsrace på Nürburgring, klarat Ringen på 7:14 med en Lexus LFA Nürburgring Edition.

Nu har tiden bekräftats officiellt av Lexus. Redaktören Chris Harris på brittiska Evo postade informationen på Twitter, och den officiella organisationen för Lexus i Europa ska sedan ha skickat ut meddelandet på sitt Twitterkonto.

Hur som helst är 7:14 fyra sekunder snabbare än Porsche 911 GT2 RS, och hela 24 sekunder snabbare än en ”vanlig” Lexus LFA. Den exakta tiden är 7:14.64, och den sattes med standarddäck (Bridgestone Potenza RE070). Nürburgringpaketet innebär att effekten höjs med tio hk (till 570 hk), växellådan uppdateras med ny mjukvara samt att aerodynamiken förbättrats något i fronten. Lexus LFA tillverkas totalt i 500 exemplar, varav 50 blir Nürburgring Edition.

Annons
Annons
Rulla till toppen