Planerar Lexus en LS-F?

Supersedaner säljer bra trots biltillverkarnas miljöfokus. Audi presenterade nyligen sin S8, och Lexus vill inte vara sämre. En underlig prototyp testas på Ringen – är det en LS-F?

Skärmbreddare och luftintag på motorhuven är några av detaljerna som får oss att tro att detta inte är en "vanlig" Lexus LS. Klicka för att se bilderna på Autoblog.

Lillebror IS-F.

Lexus LS imponerade stort på oss när vi testade för fyra år sedan. LS 600h har silkeslen hybriddrivlina och mängder med smarta hjälpmedel. Däremot trivs Lexus LS betydligt bättre på långa motorvägsetapper än på kurviga småvägar.

Kanske blir det ändring på den saken nu, när en underlig Lexusprototyp har skådats på Nürburgring. Vad som döljer sig under huven är oklart, men på bilderna (som finns på Autoblog) syns svarta fälgar, luftintag på motorhuven, ett rejält bodykit och spoiler på bakluckan.

Redan 2008 cirkulerade rykten om en LS-F. Hirokazu Koga, chef för teknisk utveckling på Lexus och en av de ansvariga bakom IS-F, antydde att en GS-F är under utveckling med över 500 hästkrafter. Dessutom har Lexus lanserat F Sport-versioner av "vanliga" modeller, exempelvis nya Golfutmanaren CT 200h, för att kunna erbjuda ett alternativ till BMW:s M-paket.

En Lexus LS med rivig V8 eller V10 borde ge Audi S8 en tuff match.
150
30