Ford Fiesta ST kommer i femdörrarsversion

Ford har redan visat upp en sportig ST-version av småbilen Fiesta. Nu kommer en femdörrarsmodell visas upp på bilsalongen i Los Angeles. Bilvärlden blir inte mycket mer orange än så här – Peugeot 208 GTI får se upp!
Annons

Ford Fiesta ST kommer i femdörrarsversion
Ford visar upp femdörrarsversionen av Fiesta ST i Los Angeles, men förhoppningsvis ska den säljas även i Europa. 1,6-litersmotorn med turbo används i modifierad version också i Fords WRC-bilar. Produktionen väntas dra igång inom ett år.

Som vi berättat tidigare jobbar Ford på en ny generation Fiesta ST. En fräck (och extremt orange) tredörrarsversion lockade många till Fords monter på Frankfurtsalongen, och en femdörrarsversion visas upp på bilsalongen i Los Angeles senare i november, rapporterar Autocar.

Under huven finns en 1,6-liters EcoBoost-motor med 180 hk och 240 Nm. 6-växlad manuell låda blir standard, och Ford avslöjar inte om dubbelkopplingslådan Powershift blir tillval.Exteriören knyter an till storebror Focus ST. Bodykit, aggressiv frontspoiler, diffusor bak, sänkt sportfjädring, dubbla kromade avgasutblås och 17-tumsfälgar blir standard.

Officiellt sett är bilen fortfarande ett koncept, men med tanke på Volkswagens framgång med Polo GTI och Peugeots GTI-version av nya småbilen 208 lär det inte dröja länge innan Ford sätter Fiesta ST i serieproduktion. Tyvärr verkar det som att femdörrarsversionen enbart ska säljas i USA – i alla fall enligt Autocar.

Annons
Annons
Rulla till toppen